joi, 29 ianuarie 2009

Adio, Vama Veche!


Faptul ca Uniunea Europeana va aloca un miliard de euro anual pentru dezvoltarea regiunii Marii Negre nu pica prea bine pentru Vama Veche, care va fi transformata intr-o statiune de lux, cu piscine, parcari subterane si hoteluri de 4 -5 stele. Conform unor declaratii ale ministrilor de Externe ai UE, Vama Veche va fi prima statiune spa de lux din Romania, in conformitate cu standardele impuse de Uniunea Europeana.

Mircea Toma protesteaza Organizatia “Salvati Vama Veche” a lansat ample proteste impotriva acestui proiect, Mircea Toma, reprezentantul acestei asociatii, aratandu-se complet revoltat de aceste initiative. “Vama Veche este un brand construit in asa fel incat sa isi pastreze boemia, fara betoane, hoteluri de lux si oameni cu fitze. Vama Veche trebuie sa ramana o rezervatie naturala a noastra, a celor cu spirit adevarat, un loc in care singura imbracaminte sa ne fie scoicile din par, sa bem si sa vomitam liber, sa dormim cu capul in nisip, sa facem sex pe rupte, sa ne spalam beti doar cu marea. Intelegeti?” – a declarat acesta cu lacrimile siroindu-i in spatele ochelarilor, pentru times.ro.

Vama Veche va fi mutata la Limanu Cativa reprezentanti ai UE au fost induiosati de protestele asociatiei “Salvati Vama Veche” si au hotarat sa investeasca o parte din bani pentru mutarea pensiunilor, barurilor si teraselor din Vama Veche in localitatea Limanu, unde statiunea sa fie reconstruita identic.Deoarece Limanu nu se afla chiar pe malul marii, la dispozitia turistilor vor fi puse microbuze care sa circule din 5 in 5 minute catre o plaja special amenajata pentru Limanu, la 35 de km. Terasele, cu care vamaiotii s-au obisnuit, vor fi amplasate la 1 km de Limanu intr-o zona cu teren nisipos, loc in care se poate face si plaja. “Eu nu ma mut din Vama, orice ar fi, ma leg cu lanturi de stalpii terasei, toti stiu ca eu mi-am facut prima terasa din Vama Veche, sunt o legenda vie” – a declarat Ovidiu, surprins de reporterul times.ro in timp ce-si amenaja terasa care-i poarta numele.

Vamaiotii lupta pentru salvarea Vamii In ciuda protestelor vamaiotilor, care au anuntat ca vor ramane cu corturile in Vama Veche in perioada 25 aprilie – 15 octombrie 2008 si se vor lega cu lanturi de terasele si umbrelutele de pe plaja intr-o miscare de solidaritate cu Ovidiu, programul pentru reconstruirea statiunii a fost aprobat la reuniunea ministrilor de Externe ai UE de la Kiev, urmand ca acest program sa se deruleze incepand cu 5 mai 2008.


So, se pare ca anul asta va fi ultimul "1 mai"

Un comentariu:

  1. Deci nu au ce face .
    O sa strice tot . Nimic nu va mai fi la fel , chiar daca o muta :(

    RăspundețiȘtergere